Novice

Nazaj

5. turnir državne lige Ljubljana

Brežiške kadetinje na poti proti končni zmagi!

Brežiške kadetinje nadaljujejo z zmagami. Na 5. turnirju državnih lig so v nedeljo znova dosegle dvojno zmago – ekipno in posamično ter si pred zadnjim turnirjem prihodnji mesec v Črenšovcih, priborile praktično nedosegljivo prednost.  Na stopničke so stopili tudi brežiški mladinci, člani pa so s 6.zdrsnili na 7. mesto.

Pri kadetinjah se je svoje druge zaporedne zmage z novim osebnim rekordom 360 krogov od 400 možnih veselila Pia Srpčič, Elena Račečič pa je pristala tik za njo. Ekipno so s prednostjo 11 krogov pred Ptujem zmagale v postavi Pia Srpčič, Elena Račečič in Urška Gmajnič. Pri kadetih je za veliko presenečenje poskrbel Matias Srpčič in s krepko izboljšanim osebnim rekordom zasedel 3. mesto.

Mladinci v postavi David Rožman, Gregor Levak in Anže Gmajnič tokrat niso imeli svojega dne ter z svojim najskromnejšim rezultatom v sezoni pristali na 3. mestu.

Rožman, za katerim je zelo naporna sezona, saj v ligi nastopa tako v mladinski, kot v članski konkurenci se je v soboto z novimosebnim rekordom 377 krogov prvič doslej uvrstil v finale najboljše osmerice ter končal na 7. mestu. Finale se je za las izmuznil še drugemu Brežičanu  Silvu Kostrevcu. 

V skupni razvrstitvi tekmovanja za Pokal Slovenije Brežičani v disciplini zračna pištola zasedajo 2. mesto.

4. krog državne lige Ormož

Kadetska liga

Kot omenjeno, brežiške kadetinje letos kažejo veliko premoč. Najbolj zanimivoje, da v posamični konkurenci vsakič zmaga druga. Po Urški Gmajnič in Sari Ščuri je na najvišjo stopničko stopila Pia Srpčič. V skupni razvrstitvi vodi Gmajničeva pred Ščurijevo in Srpčičevo. Med kadeti je Kevin Račečič za las zgrešil svoje prve stopničke in bil zgolj zaradi manjšega števila notranjih desetk 4. Do konca sta še 2 turnirja. V skupni razvrstitvi tekmovanja za Pokal Slovenije v disciplini zračna pištola Brežičani zasedamo odlično 2. mesto.

Mladinska liga

Brežiški mladinci so v postavi Anže Gmajnič, David Rožman in Gregor Levak v Ormožu v disciplini zračna pištola dosegli letos najboljši rezultat, ki je ob odličnih Škofeljčanih zadostoval za 2. mesto. V skupni razvrstitvi ostajajo na 3. mestu, med posamezniki pa je s 5. mestom najvišje Rožman. Pohvaliti velja tudi edino brežiško strelko s puško Marušo Rus, ki je s 391,9 kroga dosegla nov osebni rekord.

Članska liga

V 1.A drđavni članski ligi v streljanju z zračno pištolo so Brežičani v postavi Silvo Kostrevc, Tadej Sečen in David Rožman z razmeroma dobrim nastopom v skupni razvrstitvi napredovali na 6. mesto. Kot edini Brežičan se je v finale uvrstil Silvo Kostrevc, ki je končal na 8. mestu.

Stran 4 od 4 (Vseh vnosov: 32)

Stopite v stik

Strelski klub Brežice

Modri

Cert ID: 0044/00047

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Strelski klub Brezice
Matična številka: 5247179000